Ät dig till en vackrare hy

Author: | Posted in Kost No comments

Att ha en välmående hy som utstrålar lyster är inte alltid lätt att få. Det är få förunnat att ha en sammetslen hy som också är fläckfri. För att få den där perfekta hyn finns det olika faktorer som spelar in. Du behöver bland annat tänka på vad du äter, huden påverkas väldigt mycket av kost. Att ha bra hudvårdsprodukter är också ett måste om du vill ha en fin hy. Om sund och frisk hy är något du eftersträvar ska du testa Elixir som är exklusiv hudvårdsserie som har en dokumenterad effekt mot olika hudproblem och åldrande hy. Produkterna är utvecklade för att skydda en sund och frisk hy och samtidigt korrigera befintliga skador samt förebygga att inte nya skador uppkommer. Alla krämer går att använda enskilt eller ihop i en hudvårdsrutin.

Undvik näringsfattig kost

Förutom att använda rätt hudvårdsprodukter som passar din hy ska du även tänka på att du kan boosta din hy genom vad du äter. För att din hy ska må bättre är det bra att försöka undvika snabba kolhydrater, mycket socker, snabbmat och transfetter. Livsmedel som innehåller dessa saker är oftast näringsfattig kost som kroppen inte tar upp utan istället förbrukas den väldigt snabbt och blir till antingen toxiner eller avfall. Det är väldigt individuellt hur mycket huden påverkas av det du äter. Vissa har en känsligare hy än vad andra har. Män har generellt en mer tålig hy än vad kvinnor har men båda gynnas av att äta bra mat. Det är en fördel att äta bra mat hela livet och ju äldre du blir desto långsammare blir kroppen näringsupptag och cellförnyelse. Då är det ännu viktigare att du tar hand om huden både inifrån och utifrån.

Ät näringsrika råvaror

Lagad mat gjord på bra råvaror är den bästa kosten för en vacker hy. Du ska lägga fokus på att äta näringsrika livsmedel och råvaror. Baljväxter, fisk, grönsaker, frukt och nötter är väldigt bra för huden. Fibrer är nödvändiga för att dina tarmar ska kunna ta upp näringen i maten på ett bra sätt. Fibrer finns i äpplen, kiwi, surdegsbröd, knäckebröd, bönor och linfrön. Omega 3 är något som hjälper till att förebygga inflammationer. Men omega 3 är också bra för att förebygga rynkor och lugna irriterad hud. Zink är en nödvändig mineral för hyn och det finns ibland annat fullkornsprodukter, ägg och morötter. C-vitamin är också något som är gynnsamt för huden. Det hittar du i citrusfrukter, kiwi och röd paprika. Om du vill ha hjälp med hur du äter en balanserad kost kan du kontakta en dietist.

Add Your Comment

nominal