Kost för konditionsidrott

Author: | Posted in Kost No comments

Den som sysslar med konditionsidrott som löpning, har säkert märkt att kosten har en stor betydelse för hur väl man kan prestera. Den som har en bra balans mellan kost, träning och vila, kommer också att kunna göra den bästa utvecklingen.

Att äta för att prestera

Som med all idrott handlar konditionsidrott om att äta så pass mycket att man orkar prestera på träning och tävling. När det kommer till vad man äter finns det idag flera olika skolor om vad man ”bör” äta. Den klassiska hållningen är att långsamma kolhydrater bör utgöra en stor del av kosten. Det gäller att hitta en energibalans och få i sig tillräckligt med energi. Känner man sig trött och hängig i ett träningsblock kan det ibland vara att man ätit otillräckligt. Då återhämtar sig kroppen dåligt.

Att äta innan träning och tävling

Tränar man eller tävlar på morgonen, är det långt viktigare vad man ätit kvällen innan. Kroppen behöver nämligen flera timmar på sig att kunna göra något av maten. Därför hoppar många över frukost innan morgonträning. Då sliper man även en orolig mage. Har man tankat tillräckligt med mat kvällen innan är det sälla några problem, men alla är olika och måste hitta sin egen väg.

Att arbeta med kost och träning

Den som vill starta en egen verksamhet för att utbilda andra inom kost och träning kan enkelt ta ett företagslån från Qred för att komma igång. Då slipper man både startavgifter och dolda avgifter. Man kan faktiskt börja så enkelt som att starta en egen hemsida, varifrån man kan marknadsföra sina tjänster. Det gäller att börja med det lilla och långsamt bygga upp därifrån. Skriver man en blogg kommer man vartefter tiden går, att ha läsare som kan tipsa andra om vilka tjänster man är bra på. Det finns många som tränar på egen hand och vill ha tips på hur man äter för att prestera maximalt. Man kan även arbeta med att skriva inlägg åt andra bloggar inom temat och agera expert i vissa sammanhang. Brinner man för något är det naturligtvis kul att kunna tjäna en del pengar på det.

Add Your Comment

nominal