Hälsa och företagande

Author: | Posted in Kost No comments

Att följa drömmen om att starta ett eget företag blir allt mer vanligt. Mest lockande är friheten som kommer med beslutet. Fördelarna med att få vara sin egen chef är många men med valet följer också en hel del ansvar. Stressen som detta kan medföra innebär i vissa fall att hälsan får komma i andra hand. Oregelbundna arbetstider gör lätt att god kosthållning och träning bortprioriteras. Men det finns en hel del hälsotips för företagare som kan vara mycket användbara. Även om företagandet tar upp en stor del av tiden bör hälsan ingå i dessa beräkningar. Företagets framgång är trots allt beroende av att personen bakom arbetet håller sig frisk och kan prestera på topp.

I vardagen som egenföretagare är det betydelsefullt att skapa hälsosamma vanor. Att äta på regelbundna tider och sova tillräckligt är exempel på sådana vanor. Att äta hälsosamt är dock inte alltid helt lätt. Detta kan därför i vissa fall vara svårt då det finns en mängd olika dieter som förespråkas från diverse håll. För den som känner sig vilse i dietdjungeln finns möjligheten att kontakta en kostrådgivare eller dietist. Generellt kan det dock ofta räcka med att se över sitt näringsintag och lägga till mer nyttigheter från växtriket.

Det är allmänt känt att vi äter alldeles för mycket sötsaker. Detta är till viss del stressrelaterat eftersom sött har lugnande egenskaper. För att bli av med sötsuget finns olika knep men viktigast är att undvika socker trots frestelsen under några veckors tid. Därefter ska suget minska och det blir enklare att ta sockerfria beslut.

Hårt arbete och fokus på resultat inom eget företagande kan även lätt leda till sömnbrist. För att kropp och sinne ska må bra är det viktigt att sova tillräckligt då detta annars kan få påtagliga konsekvenser. Det är därför bra att se till att få den sömn kroppen behöver och det kan underlätta att hålla koll på antal timmar sömn kroppen får varje natt. Behovet är olika från person till person men generellt behöver en vuxen person mellan sex och nio timmars sömn per natt.

Ett vanligt orosmoment för den som driver eget företag är ekonomin och rädslan för att inte nå upp till de krav som ställs för att upprätthålla denna. Pengar kan också vara ett problem som hindrar tillväxt, vilket motverkar företagets utveckling. Om detta är fallet kan ett lån vara räddningen och början på en ny fas i företaget. Ett företagslån via Capcito som drivs av experter inom finans och företagande kan vara lösningen. Detta kan i sin tur driva på den personliga utvecklingen som är mycket betydelsefull för hälsan. Oavsett vad som står i vägen för kroppslig, mental och finansiell hälsa står det klart att dessa hänger samman, särskilt för egenföretagaren.

Add Your Comment

nominal