Hur äter man rätt?

Author: | Posted in Kost No comments

Trots att många gärna vill äta hälsosamt kan det vara svårt att alltid lyckas. Det kan till exempel gå bra under veckorna men sedan, när helgen kommer, kastas den hälsosamma vardagsdieten åt sidan. Även under lunchrasten på jobbet kan det vara lätt att sträcka sig efter bekväma mikrorätter. Trots att de flesta vet att de innehåller allt för mycket salt och mättade fetter så är det svårt att motstå när hungern slår till. Genom några lätta recept på bra matlådor blir det dock enklare. Med några få förberedelser och små livsstilsförändringar är det inte svårt att lyckas. Läs vidare för tips.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En diet är personlig

Vilken slags diet som är bäst är väldigt personligt. En del tål inte vissa saker, andra behöver mer av något näringsämne medan vissa behöver mindre av till exempel fett. Det allra bästa är att experimentera sig fram för att se vilken slags diet man mår bäst av. Hur håller man då dieten under arbetsveckan? Gör ett storkok på helgen som du sedan kan använda till matlådor. Du kan till exempel investera i en slow-cooker eller en tryckkokare. I dessa är det lätta att göra mumsiga grytor som är fyllda med grönsaker och nyttigheter. Två grytor räcker för en arbetsvecka och du kan variera dem genom tillbehören. En biffgryta som du spetsar med chili blir till exempel gott tillsammans med gräddfil och nachochips. Att planera på detta sätt är ett praktiskt knep för att alltid hålla en diet hälsosam. En bra kiropraktor stockholm kan se efter strukturella delar av din kropp, men dieten sköter du bäst själv.

Mat från grunden

Genom att försöka laga så mycket från grunden som möjligt kan vi lätt se till att hålla en bra diet. Investera i köksutrustning som gör det enkelt att äta hälsosamt. Tänk även på att det inte bara är vad du äter som sätter sina spår i kroppen, det är även viktigt att hålla koll på vad du dricker. Dricker du mycket läsk till exempel, försök att byta ut det mot kolsyrat vatten. Brukar du fika under arbetsdagarna? Försök att byta ut kaffebrödet mot färsk eller torkad frukt eller nötter. En smoothie är alltid bra att ha i kylskåpet på jobbet eller hemma. Det är egentligen bara några få livsstilsförändringar som krävs för att få ett hälsosammare liv. Tänk på att du inte behöver ändra allt på en gång. Lite i taget räcker, det kan t.e.x. vara en bra början att sätta igång med matlådorna. Många små steg gör till slut stor skillnad.

 

Add Your Comment

nominal