Antiinflammatorisk kost

Author: | Posted in Kost No comments

Att lida av inflammationer i kroppen kan vara olidligt. De resulterar ofta i att man känner att kroppen är svag, och de kan vara förknippade med stor smärta. Det finns många läkemedel man kan ta för att motverka och bota inflammationer, men det kan också vara tungt för kroppen att regelbundet behöva hantera och bryta ner syntetiska mediciner. Vill man inte proppa i sig ett stort antal tabletter varje dag kan man istället försöka äta på ett sätt som gör det svårt för inflammationer att slå rot i kroppen. Faktum är dessutom att fel kost kan vara det som ger upphov till inflammationer. Därför är det viktigt att se över hur man äter, speciellt om man har problem med sin hälsa. Att få i sig rätt slags mat i rätt mängder kommer göra att kroppens immunförsvar arbetar med högsta möjliga effektivitet. Det kan vara svårt att veta var man skall börja, men förhoppningsvis kan den här texten hjälpa en få de viktigaste grundkunskaperna man behöver.

Vikten av att tarmarna mår bra

Tarmar är kroppens kanske osexigaste kroppsdel. Har man problem ned tarmarna är det sällan något man vill prata högt om. Det är egentligen rätt konstigt eftersom en stor del av befolkningen lider av problem som är kopplade till tarmarna. Det är i tarmarna vi bryter ner alla födoämnen, och det är tarmarna som ser till att näring tas upp och transporteras vidare i kroppen. Därför är det viktigt att ge sina tarmar möjligheten att fungera optimalt. Det gör man genom att äta varierat. Det är bra att äta många grönsaker, men också att få i sig mat som innehåller resistent stärkelse. Sådan mat är exempelvis bönor och korn. Vill man lära sig ännu mer om hur tarmarna fungerar kan man välja att läsa om det som kallas för Food Pharmacy. Det finns även en kurs man kan göra på nätet där man får ytterligare mer information kring hur man skall äta för att magen skall må bra. Det många inte vet är att 80 % av vårt immunförsvar sitter i magen. Därför är det viktigt att också fokusera på att först och främst få tarmarna att må bra.

Tips för vardagen

Det första man skall göra när man äter anti-inflammatoriskt är att dra ner på socker och spannmål. Istället kan man äta mer spenat, sötpotatis och bär. Det går bra att äta frukt, men man skall helst inte äta fler än två per dag eftersom de innehåller en stor mängd socker. Fisk, te och vitkål är också sådant man gärna får äta mycket av. Saker man däremot skall undvika är rött kött, alkohol och torkad frukt. Det här är enkla saker man kan börja med tills man lärt sig mer om vad en anti-inflammatorisk kost går ut på. Det är också viktigt att komma ihåg att kosten inte kan bota alla sjukdomar. Oavsett hur bra man äter behöver man ändå med jämna mellanrum träffa en läkare. Något kosten inte kan hjälpa till med är exempelvis hål i tänderna. Man behöver fortfarande tandvård, och eventuell annan vård trots att man äter som man skall. Däremot är det bra för framtiden att förändra sin kost. Det är mycket enklare än man tror.

Add Your Comment

nominal