Yttre och inre skönhet

Author: | Posted in Kost No comments

Att skönhet kommer inifrån är de allra flesta överens om. Även när det gäller hår, naglar och hy spelar kosten stor roll. Genom att äta en balanserad och näringsrik kost kommer även ditt yttre att må bättre. Det är viktigt med hälsosam mat, gärna full av antioxidanter och nyttiga fetter. Det är även viktigt att välja smink och hudvårdsprodukter av bra kvalitet för att huden och håret ska må bra. Här kan du läsa mer om hur du bäst tar hand om både din insida och utsida.

Smink och hudvård utan parfym

De produkter du väljer att applicera på huden kommer att påverka ditt utseende och hudens välmående. Därför är det viktigt att du väljer produkter med omsorg. Välj hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser som c-vitamin, en naturlig antioxidant som skyddar mot fria radikaler. När det gäller smink är det såklart också viktigt att välja produkter av hög kvalitet. Det svenska varumärket Isadora erbjuder prisvärda sminkprodukter som är parfymfria. Deras produkter är inte testade på djur vilket är ytterligare en fördel. Hos Apotek Hjärtat kan du köpa många av Isadoras bästsäljare online. Här hittar du oparfymerat smink till såväl den naturliga vardagssminkningen som till den färgstarka festsminkningen.

Näringsrik kost

Grundregeln för att äta hälsosamt är att se till att få i sig en varierad kost full av antioxidanter och näringsämnen. Dessa är bra för den inre och den yttre hälsan. Livsmedelsverket rekommenderar att du får i dig åtminstone 500 gram frukt och grönt varje dag. Även bär inkluderas i denna kategori. Denna livsmedelsgrupp innehåller generellt sätt många nyttigheter som är bra för kroppen. Exempelvis mår håret bra av zink, järn och b-vitamin som finns bland annat i ärtor, bananer, broccoli och avokado. Naglarna mår bra av zink, magnesium, järn och kalcium som du hittar i grönsaker som spenat, kål och broccoli. Många bär innehåller vitamin A, vitamin C, vitamin E vilket är bra för huden.

Add Your Comment

nominal