Matkassar

Author: | Posted in Kost No comments

Att köpa färdiga matkassar har blivit oerhört populärt de senaste åren. Du prenumererar på livsmedel och recept för cirka fem dagar och leveransen sker antingen till din dörr eller hämtas i butik. Hur du får din leverans beror på hur du bor, de som bor på landet brukar få hämta i butik, detta på grund av avståndet och att varorna som levereras ska vara färska. Det finns många olika matkasseföretag och du kan titta på nätet vilka som finns i din närhet. Vissa matkassar är till för ensamboende eller för två personer men det är vanligast med kassar för fyra personer och recept på fem måltider.

Innehåll

Utbudet av livsmedel är stort och för många har det blivit roligare att laga mat, både för barnfamiljer och ensamstående. Om du lider till exempel av artros i ett knä en förslitning i lederna som ofta beror på mycket stillasittande och övervikt. Det finns ingen kost som botar artros men undviker du livsmedel som mejeriprodukter, socker och spannmål i samband med motion kan du bli betydligt bättre. Alla matkassar innehåller alltid färska grönsaker, fisk eller kött av bra kvalitet. Det brukar även finnas tillbehör som du aldrig ätit innan, olika former av ris, nudlar, recept på en sås som passar till basreceptet. Du behöver inte följa receptet till full och pricka utan kan fixa lite som du vill.

Vegansk och vegetariska matkassar

För dig som inte äter kött eller mjölkprodukter finns det alternativa kassar. Du får då livsmedel som är helt ekologiska, under sommaren när Sverige har egen potatis, grönsaker och bär får du givetvis svenska produkter. I dessa matkassar är halloumi (ost) som kan användas istället för hamburgare och som går lika bra att steka som att grilla. Quorn är också det en produkt som finns och som färs. Båda produkterna steks och quorn i form av färs steks som köttfärssås och det smakar också som nästan som vanlig köttfärs.

Add Your Comment

nominal